Yrker som er koblet til webdesign – grafisk designer

Det er snart så studentene er på plass igjen rundt benkene sine. Mange har valgt å søke seg inn på en av de mange studieplassene som omhandler webdesign og grafisk design, men hva kan de egentlig jobbe med etter endte studier?

Webdesign handler om kommunikasjon, bare en litt annerledes måte enn hva vi betegner kommunikasjon som daglig. Uten at vi tenker over det kommuniserer vi mennesker digitalt hver eneste dag. Å jobbe som grafisk designer handler om den visuelle kommunikasjonen.

Visuell kommunikasjon

grafisk designI motsetning til en samtale med en annen person som man må fysisk gå vekk fra kan man blokkere visuell kommunikasjon ved enkelt nok å ‘lukke øynene’. På Internett betyr dette å klikke seg vekk fra nettsiden, som nå er en av måtene man analyserer trafikk til en webside. Ved effektiv visuell kommunikasjon kan man enkelt måle at ikke bare får en side mange registrerte besøk, men også at besøkende blir på siden i mer enn et par sekunder. Tenk om det var like enkelt å avbryte en samtale med et annet menneske?

Formidling

Vi skal selge noe, vekke oppmerksomheten til noen. Du skal som grafisk designer få oppmerksomheten til flest mulig mennesker innenfor en viss målgruppe ved hjelp av både tekst og bilde. En god webside består hverken av kun det ene eller det andre. Ser man på for eksempel nettsiden  har de klart å samle mye informasjon både ryddig og visuelt godt, med fokus på selgende, men objektive, tekster for å drive trafikk inn på samarbeidspartnerne sine. Med et spesifikt tema kan en side som dette ta seg råd til å lage litt mer utbrodert grafikk enn en ren, generell informasjonsside som Wikipedia.

Et kreativt yrke

Det å være en grafisk designer krever at man er kreativ. Du må også kunne se ting fra helt nye vinkler, og ofte komme opp med smarte løsninger ingen andre du jobber tett på har klart tidligere. Jobben foregår ofte i team, men man må også være mye alene og stole på sine egne beslutninger.

 
 
 
Privacy Policy