Webdesign

Webdesign er blitt et viktig element i vårt moderne liv. Grunnen til dette er at i vår tid tilbringer nesten alle mye tid på nettet. Det vi kanskje ikke tenker over, er at de aller fleste nettsider har et nøye gjennomtenkt design, som en eller annen designer har brukt mye tid og krefter på å skape. Det kan også være at den vanlige mannen i gata selv har designet sin egen hjemmeside, for med dagens moderne webutviklingsverktøy ligger det også mange ferdige designmaler ute og venter på deg. Det har faktisk aldri vært enklere å gjøre alt selv!

Det finnes både god og dårlig webdesign, og den er like variert som nettet er innholdsrikt! Derfor er det slik at mange firma benytter seg av profesjonelle designbyråer for å utvikle nettstedet sitt. Byrået tar gjerne utgangspunkt i kundens logo og annen profilering, slik at de skal være lett gjenkjennelige også på nettet.

Det enkleste er er å dele et nettsted opp i tre deler som henger sammen; design, interaktivitet og programmering. Design inkluderer det visuelle som grafisk design, fontbruk og farge, interaktivitet handler om brukeropplevelse, mens den underliggende programmeringen gjerne blir ivaretatt av en programmerer som jobber sammen med webdesigneren. Her har jeg tenkt å informere mest om den visuelle og interaktive designdelen.

Ta gjerne en titt på denne opplæringsserien om webdesign:

 
 
 
Privacy Policy