Webdesign som yrke

web design wai ariaDersom man er interessert i webdesign og kunne tenke seg det som et yrke er det overraskende mange retninger man kan gå. Som en webdesigner vil man selvfølgelig lage og konstruere nettsider og man vil kunne jobbe med både innholdet på en nettside samt design. Det er utrolig mange webdesignere som i tillegg har en god del kompetanse innenfor programmering.

Mange som kunne tenke seg et yrke innen dette faget kan nok gå seg litt vill i alle de ulike valgene man har. Sånn som at man som regel skiller mellom en webdesigner og en web utvikler nettopp på grunn av de ulike arbeidsoppgavene de yrkene innebærer. Som en web utvikler vil man som regel ha mer kompetanse innenfor programmering mens en webdesigner vil konsentrere seg mer om selve designet til en nettside. Selvfølgelig vil dette være avhengig av arbeidsplassen, om man for eksempel driver sitt eget selskap vil man bruke tiden sin på kontakt med kunder i tillegg til markedsføring. Om man jobber i et større firma som kanskje leverer sine tjenester innen webdesign, vil fokuset i stedet være på utvikling og design. Som man ser er det utrolig mye ulike veier en webdesigner eller en web utvikler kan ta, dette kan man velge ut ifra egne interesser eller kanskje ifra det man har mest kunnskap om.

Hva må en webdesigner kunne og hvor kan man jobbe?

web design cool imgDet er selvfølgelig mye som forventes av en webdesigner, men mye av det er personlige egenskaper som trengs i tillegg til de kreative og tekniske egenskapene. En webdesigner må blant annet ha forståelse for hvordan brukerens atferd på Internett fungerer og dermed designe nettsider som gjør opplevelsen til brukere best mulig. Vanlige arbeidsoppgaver er for eksempel testing av kompatibiliteten med ulike systemer hvor programmer skal kjøre eller delta i lanseringen av et produkt enten gjennom Internett eller andre multimedia.

Noe annet som en webdesigner må ha i tankene er at yrket er under stadig utvikling, og det går utrolig raskt. Som en webdesigner er det derfor viktig at man holder seg oppdatert både innen teknikk og ulike programvare som dukker opp. I tillegg er det alltid viktig at man holder et øye på hvordan intetnettbrukere ser etter informasjon på nettsider.

Når det kommer til ulike arbeidsplasser en webdesigner kan ha er det muligheter i flere typer bedrifter. En webdesigner kan kan bli ansatt i bedrifter som kanskje selger ulike tjenester til andre bedrifter innen webdesign. Man kan også være ansatt i større bedrifter som har et behov for egne webdesignere. Andre muligheter en webdesigner har er selvfølgelig selvstendig næringsdrivende eller jobbe som webdesigner og være en frilanser.

 
 
 
Privacy Policy