Webdesign i hverdagen

web design creativeDe aller fleste vil nok forbinde webdesign med arbeidslivet, store bedrifter og ulike firmaer som ønsker et flott utseende på sin hjemmeside. Det er derimot ikke bare de som behøver god hjelp av dyktige webdesignere, for webdesignere trengs faktisk i en helt vanlig hverdag.
webdesign brukes overalt på Internett, for det er både privatpersoner og bedrifter som har egne hjemmesider, og selvfølgelig ønsker begge de to ulike kundene en side som kan si litt om hvem de er.

Det er jo absolutt ingen nyhet at blogger har kommet for å bli, det dukker stadig vekk opp nye blogger som handler om alt fra mat, trening, mote og skjønnhet til familielivet, interiør, reiser og utdanning. Allerede der er det hele åtte ulike temaer på blogger som trenger åtte ulike utseende på sin blogg. Enten man er på en nettavis, facebook eller sin egen hjemmeside har alle de ulike nettsidene blitt utviklet av en webdesigner.

Webdesign som har blitt forenklet

web design tutorialSom nevnt ovenfor er webdesign noe som dukker opp overalt, selv steder man ikke nødvendigvis tenker over det. Personlige blogger er et utrolig flott eksempel på dette. Hvem som helst kan starte sin helt egen blogg, man kan velge helt selv hva den skal handle om og man kan til og med designe bloggen helt selv. Det er selvfølgelig mange profesjonelle bloggere som får hjelp av en utdannet eller erfaren webdesign til akkurat dette. Men det finnes flere hundre, eller flere tusen blogger som hvor det er privatpersonen selv som har stått for alt designet. Selvfølgelig har det hele blitt gjort på en enklere måte hvor de fleste kan lage et enkelt, men gjennomført design bare i løpet av noen få steg.

Nettsider som Blogg.no eller MySpace gjorde dette, før blogg.no fantes hadde MySpace allerede gjort dette i mange år. Mest sannsynlig var det at brukerne selv kunne designe sin profil noe av det som gjorde MySpace såpass populært. Her kunne man velge bakgrunn, endre på tekstens farge, legge til musikk, bilder og videoer samt endre på hele oppsettet til siden ved at ulike moduler kunne flyttes rundt. Brukerne kunne virkelig tilpasse deres profil akkurat som de ville.

Blogg.no er nok et godt eksempel, brukerne kan selv tilpasse bloggen sin ut ifra temaet på bloggen eller andre preferanser. Det finnes ferdig designet pakker man kan laste ned og deretter bare lime inn som en HTML-kode, og vips! er det en helt ny nettside.

Webdesign i nettbutikker

Det er ikke bare privatpersoner som har behov for enkel og rask tilgang på webdesign. Nettbutikker dukker stadig vekk opp, og det er enklere enn noen gang at hvem som helst åpner sin helt egen nettbutikk. Det er derimot ikke like mange som kan mye om webdesign.

web desing example store

En nettbutikk med flott webdesign sammenlignet med en som veldig tydelig er hjemmelaget eller slurvet med kan ha stor betydning. Nettbutikker som kan friste sine kunder med et flott design i tillegg til at det er brukervennlig vil synes godt på inntektene.

 
 
 
Privacy Policy