Webdesign fra starten av

Webdesign har utviklet seg siden midten av 1990-tallet, da den vanligste plasseringen av elementer besto av det øverste søkefeltet, grafisk sidenavigasjon og tekstbasert katalog.  De første nettstedene var svært enkle, med en helt grunnleggende html-koding i bunn. De typografiske virkemidlene begrenset seg til overskrifter og avsnitt, samt hyperlenker. I begynnelsen fantes det 100 000 nettsteder, men dette tallet steg fort til 9 000 000 på slutten av perioden. Her kunne man finne noe av det beste webdesignet på sider som webcrawler.com og yahoo.com.

Mellom 2000 og 2005 var et av de beste nettstedene apple.com. I denne perioden vokste det også frem flere navigeringsalternativer. De vanligste navigasjonselementene var nå søkefeltet, navigasjonsfaner i toppen og ulike kategorier i venstrefeltet. På slutten av denne perioden var det kommet 70 millioner nettsteder, men mobilen var fortsatt ikke blitt et fokusområde for design.

Et av de beste nettstedene mellom 2006 og 2012 var myspace.com. Innloggingssidene ble svært populære i løpet av denne perioden, og de ​​mest vanlige navigasjons- og organisasjonselementene var navigasjonsfaner i toppen, en innloggingsside og destinasjonssiden. Det fantes 250 millioner nettsteder på slutten av denne perioden, og webdesign for mobilen begynner å bli gjeldende.

Meget gjennomtenkt og begrenset navigering har vært hovedtemaet i 2013. Vanlige navigasjons- og organiseringselementer inkluderer innloggingssiden, destinasjonssiden og søkefeltet. Favorittsteder på nettet i 2013 er blant annet facebook.com, wikipedia.com, twitter.com og wordpress.com. Designløsninger for mobilen har bare fortsatt å utvikle seg. Selve industrien bak Internett har utviklet seg enormt på få år, og i dag finnes det uttallige firma med ulike spesialiseringer innen webutvikling.

Internet Explorer var den mest populære nettleseren for de fleste brukere i flere år, men nå har Google Chrome tatt ledelsen. Firefox ligger like i hælene på dem.

Lær mer om hvordan en moderne webdesigner jobber i dag:

 

Tags: , ,

 
 

Share this Post 
 
 
 
Privacy Policy