Utdanninger innen webdesign

web design codeEn utdanning innen webdesign kan være utrolig spennende, enten man har noe erfaring innen område eller ikke. Det hjelper jo selvfølgelig om man har interesse for temaet, men det gjelder jo alle utdanninger. Som en webdesigner vil man få store muligheter til å utvikle seg i akkurat den retningen man selv ønsker, noen vil kanskje jobbe for et stort selskap mens andre kanskje drømmer om sin helt egen bedrift. Det er mye muligheter innen webdesign, her er det er rett og slett bare fantasien som setter grensene og om man brenner for dette kan man virkelig nå langt.

Som webdesigner bør man ha en viss forståelse for hvordan folk oppfører seg på Internett, hvordan de ønsker at Internett skal være og dermed kunne skape drømmen for brukerne. Brukerne kan være den første kunden man får i jobben sin eller det kan være snakk om en større gruppe med mennesker som skal fokuseres på.

Ulike studieplasser for webdesign

web design studyRundt i hele Norge og i hele verden er det uendelig mange muligheter for utdanning innen webdesign. Selvfølgelig finnes det ulike nivå da det både er høyskoler som tilbyr bachelor utdanning, NKI som tilbyr nettstudier i faget, Norges Kreative Fagskole sin webdesign linje og mange flere. Om interessen er tilstede for studering i utlandet tilbyr skoler som Florida International University, University of Hawaii, College of Art & Design i London og Delft University i Nederland en flott utdanning. Leter man litt rundt er det enda flere flotte skoler og universitet man kan vurdere, og man skal absolutt ikke undervurdere nettstudier heller. Her i Norge er mulighetene mellom høyskole, universitet eller fagskoler.

Når man kommer ut i arbeidslivet etter en utdanning vil man raskt oppdage av webdesignere har en utrolig variert utdanningsbakgrunn. Noen webdesignere er nemlig selvlærte, noe som mange vil påstå er de beste webdesignerne. Andre har derimot en høy kompetanse innen webdesign og har gått mange år på ulike høyskoler og universitet for at målet skulle bli oppnådd. De fleste ønsker i tillegg å fokusere på en rekke ulike ting, alt fra multimediadesign, Mac design, programmering eller grafisk design.

Nettstudier blir mer og mer populært, og når det kommer til utdanning innen webdesign er dette et flott alternativ. NKI tilbyr akkurat dette og det kan være både heltid eller deltid, dette studiet vil gi studentene en grundig innføring i hvordan man skal lage brukervennlige og effektive nettsider. Etter studiet er endt vil man være kvalifisert til arbeid med oppgaver innen programmering for web og effektmåling i tillegg til interaksjon design. Selvfølgelig vil man også ha muligheter for videreutdanning innen det faget.

Hva slags jobb kan man forvente?

responsive web designDet er alltid et stort behov for gode webdesignere og web utviklere innen IT-bransjen, offentlige sektor og ellers i næringslivet. De behøver utdannede mennesker som har nye og spennende ideer i tillegg til både teoretiske og praktiske kunnskaper i IT. I løpet av utdanningen vil man få både erfaringen og kunnskapen som trengs i det virkelige arbeidslivet.

 
 
 
Privacy Policy