Trender innen webdesign

Nå skal vi ta en titt på hva som er “hot or not…”, altså trendene innen dagens webdesignverden.
Som vi alle vet så er trender noe som skifter, og det samme gjelder innen webdesign. Men om du følger alle tipsene jeg har kommet med tidligere, så vet du i alle fall at du har et riktig utgangspunkt for ditt design, trender eller ei. Mote og stil er noe man kan legge til på slutten av prosjektet, men det er veldig viktig å henge med i tida. Det hjelper ikke å ha godt innhold om du ikke har en flott innpakning og blikkfang, for hele nettverdenen er basert på det visuelle!

Så hva er egentlig hot i 2014? Har du hørt om “Flat Design”? Se denne filmen og finn ut mer:

Vi har skjønt at det siste innen designtrender kalles flatt design på godt norsk. Forkjemperne for flatt design hevder at det grafiske brukergrensesnittet bør sette stil etter funksjonalitet. Det betyr at man nå skal kvitte seg med alt som heter skrå kanter, graderinger, skygger og refleksjoner. Samtidig skal det skapes en brukeropplevelse som spiller på styrkene til det digitale grensesnittet, snarere enn å begrense brukeren til rammen av den kjente analoge verden. Med andre ord; fjerne alt som skaper 3D-form, og sette den visuelle klarheten foran alt, rett og slett for å kommunisere bedre.

Du husker kanskje minimalismen som oppstod som en kunstnerisk bevegelse på begynnelsen av 60-tallet? Minimalismen gikk nemlig ut på å fjerne alt av unødvendige effekter og dekor, slik at kun det essensielle står igjen. (Less is more..) Dette har fulgt oss langt inn i våre dager, helt til folk flest begynte å leke seg på datamaskina på 90-tallet. Vi begynte å boltre oss i fonter, farger og effekter, for ikke å snakke om animasjoner og alt det andre man kan tenke seg å putte inn på et nettsted. Vi gikk fra minimalisme til maksimalisme på kort tid, og alle disse evinnelige 3D-effektene har nok sitt opphav her.

Nå ser vi nok en gang at trendene ser seg tilbake, og vi er på vei til 60-tallet. Takk og lov for det, sier kanskje mange med en viss sans for god design. For er det egentlig noe som er vakrere enn rene, enkle linjer og god grafisk komposisjon?

 

Tags: , ,

 
 

Share this Post 
 
 
 
Privacy Policy