Programmering

Fremtiden bygges digitalt

kodDet er liten tvil om at telekommunikasjon og IT er de viktigste bransjene i det 21. århundret. Det aller meste vi gjør nå om dagen, skjer digitalt. Vi får lønn digitalt, vi jobber for det meste digitalt, vi morer oss digitalt, snakker med andre mennesker digitalt, møter folk digitalt, ser TV digitalt. Med inntoget av datamaskiner og internett har verden forandret seg til det ugjenkjennelige, og mer skal det bli. Derfor er yrket som programmerer særdeles ettertraktet – vi trenger folk til å bygge nettsidene våre, til å utvikle spillene og få på plass alle tjenestene det moderne samfunnet skriker etter.

Programmering av underholding

Underholdningen var noe av det første som kom på plass når datamaskinene inntok våre husholdninger. Nå kunne man spille morsomme, actionfylte spill fra sofaen der hjemme, i stedet for å reise til ulike steder hver gang man ville ha det gøy. De første spillene var ganske primitive, men med tiden fikk konkurransen mellom diverse spillutviklere ting til å ta av helt. Nå har man internett som det neste steget i evolusjonen – online spill har tatt over markedet og vil meget sikkert dominere i årene som kommer. Nettbaserte casino har tiltrukket seg hundretusener av nordmenn. Vi er glade i pengespill her i landet, og muligheten til å vinne penger uten å løfte stumpen fra sofaen er forrykende effektiv.

Programmering av hverdagslivet

Smarte hus – hørt om det? Smarte kontorer, smarte biler, smarttelefoner? Programmering setter opp byggeblokkene for vår utvikling. Utviklere av diverse programvarer og systemer vil fortsette å forme verdenen i årene som kommer. Det meste kommer til å bli digitalisert, takket være de smarte programmererne som jobber døgnet rundt for å komme frem til nye muligheter. Automatiske kinosaler, uavhengig programvare, tenkende støvsugere – mulighetene er utrolig mange, og utviklingen går i alle retninger.

 
 
 
Privacy Policy