Kreativitet og avveksling

Ingen vei uten en omvei

nurture-creativity-among-employees-assign-crazyDe fleste mennesker elsker snarveier. Vår late hjerne ser alltid etter den enkleste måten å gjøre ting på, ved å bruke minimalt med energi. Dette er en innebygd egenskap vi har – nettopp derfor er kreativitet så høyt verdsatt i samfunnet vårt. For man må klare å få hjernen til å utvikle seg om man vil være kreativ. Man må bli kvitt latskapen for å tenke ute av boksen, ellers vil hjernen gjøre minimalt med innsats. Alle som jobber i et kreativt yrke opplever problemer med å få motivasjon fra tid til annen. Man går i stå, og den kreative prosessen lider av dette. Enkelte vil kanskje anbefale narkotiske stoffer ved å peke på de utallige kjente kunstnerne som var ivrige brukere av diverse rusmidler som skal «fremme» bevisstheten, men det finner faktisk andre måter. Det viktige her er avveksling – tenke på noe annet, noe som setter hjernen i sving uten å presse den til å tenke i en viss retning.

Kreative spill som redning

Man har flere typer avveksling å velge mellom når ting stopper opp. Det beste er å komme seg ut, få i seg litt frisk luft, kanskje ta en svømme- eller joggetur. Dessverre hjelper ikke dette alltid – man slapper av og får hjernen på andre tanker, men når man setter seg ned igjen foran oppgaven, kommer man ingen vei. For mange har spilleautomater blitt selveste redningen, siden man med disse får slappet av og brukt minst mulig energi, samtidig som hjernen fortsatt tenker i form av farger og symboler. Man har hundrevis av kreative spilleautomater å velge mellom – finner du en med et lignende tema som det du sitter med, kan du få akkurat den inspirasjonen du trenger. Flere gode, norske samlesider med guider til diverse spilleautomater har dukket opp i det siste – sjekk ut http://www.casinovinnere.com/ for å få utfyllende informasjon og tips til hva man kan spille på. Legg spesielt merke til de tematiske 3D-spilleautomatene. Der har utviklerne virkelig vært kreative med utviklingen – muligens vil dette smitte av på deg!

Forum og debatter

Vil du konsentrere deg om den kreative prosessen som har gått i stå, men få et friskt blikk på problemet, kan du også oppsøke diverse forum på nettet. Hvorfor ikke foreta et raskt søk etter akkurat det du holder på med? Har du hellet med deg, vil du finne flere personer online som er i samme situasjon som deg. Rådfør deg med dem – kanskje kan dere hjelpe hverandre? Det er en ny, moderne og en utrolig sosial verden vi lever i. Ingen skal trenge å føle seg alene her i verden nå lenger. Finn likesinnede, de vil sørge for at avvekslingen din peker i riktig retning. Kanskje en debatt vil sette fart på tankeprosessen? Kreative tanker kommer der du minst aner det, og når du er i en opphetet debatt rundt et tema du brenner for vil du ofte sitte igjen med et (litt) nytt syn på saker og ting. Bruk dette til din fordel, oppsøk problemer!

 
 
 
Privacy Policy