Hva er webdesign?

web design wordsWebdesign er noe som kontinuerlig endrer seg og utvikler seg, det er jo ikke noe rart med tanke på at teknologi stadig vekk forbedres. Likevel er det alltid noen ting som forblir det samme når det kommer til webdesign. En webdesigner må alltid høre på hva kundens ønsker er, det er tross alt de som betaler for at jobben blir gjort og om de ikke får hva de ønsker kan man måtte risikere å gjøre det om igjen. En annen ting en webdesigner må ha er kreativitet og selvfølgelig kunnskapene til at det hele blir gjort riktig.

Når noen skal designe en nettside er ikke hele prosessen ferdig når man har lansert nettsiden, da har det faktisk bare begynt. webdesign er nemlig en prosess som er i konstant endring og det er en prosess som går fra ideen for en nettside og frem til lanseringen samt driften av web siden.

Design av innhold på en nettside

web-designer creativeNoe av det mest essensielle innen webdesign er selvfølgelig innholddesignet, her må webdesignere bruke sine kunnskaper om design for at budskapet til nettsiden skal nå sine brukere. Her er det viktig at webdesignere fokuserer på at kommunikasjonen ut til kundene er bra i tillegg til at det hele er enkelt å forstå. Bruken av farger på web sider er utrolig viktig, farger på web sider kan være ganske komplisert nettopp fordi det finnes utrolig mange ulike skjermer som den samme nettsiden skal vises på. I tillegg er det vanlig for webdesignere å benytte ulike farger for at forskjellige følelser eller oppmerksomhet skal skapes. Valg av feil farge på en nettside kan enkelt og greit påvirke salget på en hvilken som helst nettside.

webdesignere må i tillegg til dette ta i bruk visuelle virkemidler for at brukeren forblir på akkurat den nettsiden i lenger tid. I tillegg kan visuelle virkemidler selvfølgelig brukes for at budskapet skal frem bedre og at seerne sitter igjen med et profesjonelt inntrykk av det hele.

Hva handler webdesign egentlig om?

web-design blogDersom man skal forklare webdesign på en enkel og rask måte kan man si at webdesign i grunn handler om brukervennlighet, sanseinntrykk og oppfattelse. De fleste ser på webdesign kun som grafisk uttrykk, en nettside kan ha utrolig flott innhold og se bra ut men dette vil ikke hjelpe om brukere ikke finner frem til hva de ser etter. I tillegg til at webdesign må være brukervennlig og forståelig for alle må webdesign få frem budskapet til nettsiden og merkevaren som skal promoteres.

Ved at webdesignere tar i bruk visuelle virkemidler kan man få brukere til å bli gjenværende på nettsiden lenger. Et velutviklet design kan faktisk være avgjørende for hvordan en bruker oppfatter og agerer i forhold til produktet eller servicen nettsiden selger. Selvfølgelig handler webdesign også om teknologi, webdesignere er nødt til å konsentrere seg om den tekniske løsningen som skal behandle bilder og grafikk på ulike måter.

 
 
 
Privacy Policy