Designtips 4: Bildebruk

Det finnes mange måter å bruke bilder på innen design. De kan være fine som bakgrunnselementer, de kan brukes som blikkfang, for å informere eller skape spenning. Uansett, bilder er viktig! Visste du at en leser legger mye mer merke til bildene enn teksten? Det er oftest bildene som får en leser til å stoppe opp og deretter kanskje lese teksten. Så for det første; legg inn så lite tekst som mulig på en nettside, folk orker rett og slett ikke å lese mengdetekst på datamaskinen.

Når du bruker bilder, vær obs på at du ikke “stjeler” dem fra andre. Det er viktig å være seg selv bevisst på copyright-reglene. Det er IKKE lov å bruke bilder som andre har lagt ut, uten at du har fått tillatelse til det. I tillegg bør du ikke legge ut bilder av andres barn, upassende motiver av noe slag eller bilde av personer som ikke først har samtykket til dette. Facebook er et godt eksempel på regelbrudd, her legger folk ut bilder av alt og alle uten en eneste godkjenning til det først. På et seriøst nettsted er det veldig viktig å holde seg til reglene, for du vil vel ikke at firmaet ditt skal virke useriøst?

Når du tar bilder selv må du tenke på god komposisjon og riktig lys. Mange er riktig flinke til å fotografere, og er bildene fine kan du bruke dem. Det enkleste er å kjøpe ferdige bilder på nettsteder som www.shutterstock.com, da vet du at kvaliteten er topp og inntrykket blir bra.

Plasseringen er også viktig. Kan du bruke Photoshop så kan du jo lage dine designelementer, en banner for eksempel, til å sette inn øverst på siden. Banneren på nettstedet kan være et av de elementene som fører til sammenheng mellom sidene, i og med at den er lik på alle sider. Den kan gjerne bestå av et bilde og logoen, samt tekst. Husk at den ikke må bli rotete!

Ta en titt på denne videoen om hvordan ta gode bilder:

 

Tags: , ,

 
 

Share this Post 
 
 
 
Privacy Policy