Designtips 1: Arbeidsprosessen

Selv om trendene skifter, så er det alltid noen helt grunnleggende regler som ligger i bunn for god webdesign. Disse kan det være greit å ha litt kunnskap om før man gir seg i kast med sitt eget nettsted! Her kan det være greit å dele temaet opp i flere deler, slik at man ikke blir forvirret underveis. Jeg foreslår at man ser på typografi, komposisjon, fargevalg, bildebruk og interaktivitet hver for seg. Til slutt er det uansett helhetsinntrykket som gjelder, så alle disse temaene henger selvfølgelig tett sammen.

La oss starte med selve arbeidsprosessen. En ekte webdesigner/grafisk designer jobber alltid etter en plan. En designers prosessmodell kan gjerne virke litt kompleks, men følger man disse stegene er man mye sikrere på å få et godt og gjennomtenkt resultat.

Her er en enkel oversikt over prosessen:

-Problemformulering og analyse: Inkluderer research, behovsanalyse og strategi. Dersom problemet er godt gjennomtenkt og analysert, er resten mye enklere, og løsningen på designet sier seg ofte selv.

– Beslutning: Etter mye arbeid med foregående trinn tar designeren en beslutning om videre utforming.

– Gjennomføring: Den morsomste delen, der man setter i gang med den visuelle utformingen og faktisk får se resultatet av alt tankearbeidet.

– Kontroll: Et veldig viktig punkt i forhold til webdesign, der man kontrollerer all interaktivitet og at man har nådd målet designmessig i forhold til budskap og målgruppe.

Etter å ha sett klart for seg nettstedets målgruppe og budskap, begynner man først med skissetegning og idèmyldring, der ALT er lov! Deretter velger man den idéen/skissen man liker best og som passer best til nettstedets tema/mål. Her kan det være lurt å lage enda noen skisser for hånd, helt til idèen er helt i boks. Til slutt skisseres selve “flytkartet” til nettstedet, der man setter opp alle de ulike sidene. Man begynner med startsiden helt øverst, og legger undersidene nedenfor. I tillegg lager man piler for å vise hvor man kan gå mellom sidene, altså hvor mange faner og hvor disse fører hen.

Se her hvordan man kan lage et nettsted med WordPress, et gratis og populært designprogram:

 

Tags: , ,

 
 

Share this Post 
 
 
 
Privacy Policy